Jász-Nagykun-Szolnok megye 

Főrendező képzés Szolnokon

A megyei egyesületek részére főrendező képzést tartott a megyei igazgatóság.

Október 28-án este, Szolnokon gyűltek össze megyei csapataink vezető rendezői, hogy megismerkedjenek a megyei pályarendszabályok 2021-ben érvényes előírásaival.

A képzésen, a megyei labdarúgó egyesületek rendezői feladatainak áttekintése, és a labdarúgó mérkőzések megfelelő rendbiztosításának gyakorlati feladatai kerültek átbeszélésre.

Az igazgatóság kiemelte a sportegyesületek szerepének fontosságát a labdarúgó mérkőzések nézőtéri hangulatának kialakításában: “A megfelelő nézőtéri légkör kialakítása a sportegyesületeknek nemcsak  kötelessége, hanem érdeke is, hiszen minden sportegyesület elvárja, hogyha elutazik valahová, akkor megfelelő feltételek között játszhasson. A megfelelő feltételek biztosítása nemcsak a kulturált, tiszta öltözőket és az előkészített pályákat, hanem a kulturált nézőtéri légkört is jelenti. A mérkőzések nézőinek viselkedését, maga a sportegyesület képes befolyásolni. Fel kell építeniük a sportegyesületeinknek a megfelelő kapcsolatot a nézőikkel, majd meg kell teremteni a település labdarúgását építő nézőtéri mentalitást!” - hangsúlyozta Varga Zsolt László megyei igazgató